Hrvatski radio

Radio Sljeme

Humanitarna akcija "Za 1000" radosti

21.12.2013.

12:16

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Trgu bana Jelačića održana je 11.nacionalna humanitarna akcija «Za 1000 radosti», u kojoj je Hrvatski Caritas u suradnji s Hrvatskim šumama organizirao humanitarnu prodaju božićnih drvaca s korijenom.

U ovogodišnjoj su akciji Hrvatske šume darovale božićna drvca čijom će se prodajom prikupljati sredstva za pomoć najsiromašnijim obiteljima. Na trgu je bilo ponuđeno 320 drvaca obične smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke po cijeni od 80 do 200 kn, ovisno o vrsti i veličini.

Kupnjom ovih drvaca građani skrbe za vlastitu obitelj ali i podupiru očuvanje zelenih resursa Hrvatske istaknuo  je voditelj akcije Boris Peternel: "To je zapravo jedna ponuda, ponuda svima nama, da čineći nešto dobro za sebe za svoj dom, za svoju obitelj da učine još nešto dobro za one obitelji koje nažalost ovaj Božić očekuju sa strepnjom u oskudici u bolesti u dugovima, za ljude koji se teško mogu nositi sa vlastitim nedaćama".

Na trgu je odmotana i predstavljena stometarska božićna čestitka koju su izradila djeca iz svih hrvatskih županija, a na koju su se potpisali predsjednik Ivo Josipović, gradonačelnik Milan Bandić te mnoge osobe iz političkog i estradnog života. Čestitka će 23. prosinca otputovati za Strasbourg, gdje će biti izložena u sklopu Hrvatskog božićnog sela i božićnog sajma.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.