Hrvatski radio

Radio Sljeme

Humanitarna utakmica za obitelj Šišak

30.08.2013.

14:10

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Teško oboljelima Ivani i Božidaru Šišak, roditeljima dviju djevojčica, hitno treba novac za nastavak liječenja u inozemstvu. U subotu dođite na stadion u Sesvetama.

U subotu u 17:30 utakmica između NK Sesvete i NK Rudeš bit će humanitarnog karaktera. Prihod od prodanih ulaznica donirat će obitelji Šišak, teško oboljelih roditelja dviju malih djevojčica.

U ime obitelji Šišak, Ivanin brat Zoran Balija pojasnio je da je situacija s oba roditelja i dalje kritična jer su trenutno oboje hospitalizirani na odjelu Onkologije na KBC Rebru. U petak ili ponedjeljak bi trebali biti gotovi Ivanini nalazi nakon čega će se konzultirati hrvatski i njemački liječnici i definirati daljnje korake. Situacija je možda nešto teža kod Božidara koji je vraćen s liječenja u Njemačkoj zbog toga što je tromboza koju ima procijenjena kao visokorizična za planirano eksperimentalno liječenje. Ukupno je do sada prikupljeno 1.800.000,00 kn, a za početak i Ivaninog liječenja potrebno je još oko 800.000,00 kn.

U ime Udruge ljubav na djelu, koja je i pokrenula ovu akciju, gđa. Ljiljana Vuletić je najavila i nove projekte na kojima Udruga radi od koji je najznačajniji izgradnja Centra za djecu oboljelu od malignih bolesti u kojem će multidisciplinarnim timovima i metodama djeca dobiti potporu za vrijeme liječenja i nakon izlječenja, a s prvenstvenim ciljem da sam proces liječenja bude ublažen te da bi se nakon liječenja smanjile posljedice teških operacija, kemoterapije i dugotrajnog ostanka u bolnici. Bitno je pomoći djeci da što bolje i prije nastave svoj normalan život koji su imali prije nastanka bolesti. „Naši mališani nisu krivi za bolest koja ih je snašla te pozivamo prvenstveno državne i gradske institucije da nas podrže u našem nastojanju a i cijelu javnost.“, naglasila je gđa. Vuletić.

Osim kupnjom ulaznica, sredstva se i dalje prikupljaju na telefon 060 9018. Cijena poziva je 6,25 kn s PDV-om.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.