Hrvatski radio

Radio Sljeme

I Caritas obilazi kolodvore povodom 1. Svjetskog dana siromaha

15.11.2017.

14:51

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svjetski dan siromaha obilježiti će se po prvi puta u Katoličkoj Crkvi ovu nedjelju. Tim povodom i Caritas Zagrebačke nadbiskupije pripremio je niz aktivnosti kojim planira u subotu i nedjelju obilježiti Dan siromaha.

Naime, Papa Franjo proglasio je svjetski dan siromaha 33. nedjelju kroz godinu sa ciljem da kršćanske zajednice diljem svijeta djeluju prema svima u potrebi, što je i istaknuo u svojoj poruci pozvavši na konkretni čin ljubavi. Ona se ne pokazuje riječima, već djelima, zaključio je Sveti Otac.

Zaposlenici i volonteri Caritasa u subotu oko 22 sata obići će željeznički i autobusni kolodvor te noćne linije tramvaja kako bi pronašli sve ljude koji lutaju po kolodvorima i griju se po tramvajima. Tom prigodom dijelit ćemo prigodne pakete za osobnu higijenu, tople čarape, dekice i sve što će se ovih dana uspjeti prikupit za njih, rekla je ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, sestra Jelena Lončar.

U nedjelju, na sam dan siromaha, zajedno sa setrama Majke Terezije, Caritas zagrebačke nadbiskupije obilježit će dan svetom misom i zajedničkim ručkom za siromahe na kojem se očekuje oko 300 siromaha.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.