Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:34 / 29.09.2017.

Autor: Margareta Jozinović

I dalje muke u zoni Bukovačke, Prilesja, Petrove i Kišpatićeve ulice

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svakodnevne gužve i dalje muče vozače i putnike u javnom prijevozu u zoni Bukovačke, Prilesja, Petrove i Kišpatićeve ulice. Nakon što je ljetos uvedena nova regulacija, građani ponovno traže bolja rješenja. Naročito je problematično u jutarnjoj špici, od pola osam do pola devet.

Izgleda kako su kolone, nesnosne gužve i kašnjenja i dalje veliki problem u zoni Bukovačke unatoč uspostavi takozvanog mega kružnog toka uređenog tijekom ljeta. Glavni razlog, čini se, je garaža bolnice Rebro, tvrdi stanovnik kvarta, Miljenko Đuran, koji ukazuje na to da ulaz u garažu radi najveću gužvu, kretanjem s Bukovačke na Kišpatićevu. 

Poštivanje nove regulacije kontrolirat će prometni redari, a u planu je i modernizacija garaže kako bi se ubrzao ulaz i izlaz vozila iz nje. Do tada djelatnici Zagrebparkinga vozačima dijele naplatne kartice kako bi se smanjile gužve. 

U javnoj nabavi zatražen je novi sustav naplate da se putem video-nadzora i kamera snime tablice preko koje će se naplaćivat, zbog čega više onda neće biti rampi. Razmatra se probijanje i još jedne ulice koja bi s Bukovačke došla do same bolnice, kazao je zamjenik pročelnika za promet, Alan Ordulj:

I probijanje sada slijepih ulica, Kraljevićeve i Čikoševe na Maksimirsku trebalo bi rasteretiti Bukovačku, objasnio je predsjednik gradske četvrti Maksimir, Stanko Gačić, dodavši kako se upravo za te ulice pripremaju suglasnosti.

Je li garaža bolnice Rebro najveći problem ili su neplanirani radovi ipak ti koji povremeno stvaraju privremene gužve? Dok se ne dočekaju neka nova rješenja, možda se pokaže da je i samo privikavanje bilo potrebno da promet bude protočniji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.