Hrvatski radio

Radio Sljeme

I dalje nema zamjenske lokacije za park za pse u Španskom

18.09.2023.

13:32

Autor: Radio Sljeme

Lokacija nekadašnjeg parka za pse u Španskom

Lokacija nekadašnjeg parka za pse u Španskom

Foto: HSLS / Radio Sljeme

Nakon što je prije više od godinu dana srušen park za pse u Ulici Vida Došena u Španskom, unatoč peticiji građana koji su se tome protivili, gradska vlast i dalje nije pronašla alternativnu lokaciju za pse i njihove vlasnike, upozoravaju iz gradskog HSLS - a.


Zamjenu je trebalo pronaći i prije samog rušenja, no tada se tvrdilo da ona već postoji, ističe gradski zastupnik Kristijan Jelić.


- Nažalost, ništa od obećanja se nije ostvarilo, a u svojoj kampanji tada za Gradsku skupštinu obećavali su nove parkove. Znači, ne da nisu napravili nove, nego i ovaj postojeći, za koji je 1500 naših sugrađana potpisalo peticiju, nažalost su uklonili - kaže Jelić.


- Čak smo dobili i rješenje od Mjesnog odbora Špansko - sjever da planira izgradnju novoga parka do kraja 2023. godine na skroz drugom području, odnosno, dva do tri kilometra udaljenog odavde, što znači da ne spada pod Malešnicu i Špansko koji broje 35 000 stanovnika, od kojih sveukupno pet do šest tisuća ljudi ima psa - navodi jedna od organizatorica peticije Adriana Markota.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.