Hrvatski radio

Radio Sljeme

I danas je bilo burno na Vukomrecu

14.09.2018.

22:00

Autor: Krešimir Vešnik

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

Dva dana nakon obračuna s pucnjavom ispred osnovne škole u Vukomercu - još jedno napeto poslijepodne. Interventna policija upala je u kuću ispred koje se dogodio obračun dviju romskih obitelji i uhitila jednu osobu.

Trojica osumnjičenih već su u pritvoru i protiv njih je podnesena kaznena prijava.  

Poslijepodne je u Vukomercu ponovno bio i gradonačelnik Milan Bandić

I dok su jučer gradonačelnika Bandića stanovnici Vukomerca izviždali, danas su ga mirno dočekali. Ipak u jednom je trenutku došlo do naguravanja između jednog od građana i pročelnika Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Pavle Kalinića, Jedan dečko ga je pljunuo i ovaj ga je odmah počeo šaketati, ispričao nam je svjedok izgreda koji pak gradonačelnika nije omeo, On je pljunuo mene. To nema veze, ja to zaboravljam. Ja sam spreman dobiti batine za poštene građane ovoga grada, a huligani trebaju biti tamo gdje im je i mjesto. Policija danas odrađuje posao kako treba. U Zagrebu se sigurnost piše velikim slovima, rekao je Bandić.

Gradonačelnik se osvrnuo i na izgred koji se jučer dogodio dana kada su ga građani verbalno napali i gađali raznim predmetima, Mi smo jučer imali kvalitetan sastanak, bio je zapovjednik IV. Policijske postaje te kolege iz Policijske postaje zagrebačke. Taj poslije incident koji se dogodio kada smo izišli van se više nikada neće ponoviti jer policija odrađuje svoj posao. Bit sve u redu. U sedam sati se vidimo u ponedjeljak.

A o pucnjavi ispred osnovne škole u Vukomercu govorio je šef Policijske uprave zagrebačke, Marko Rašić, Provedeno je kriminalističko istraživanje, tri osobe su jučer privedene pritvorskom nadzorniku, a državni odvjetnik im je odredio pritvor u trajanju od 48 sati i oni će tijekom današnjeg dana, u zakonskom roku, biti dovedene sucu istrage. Nastavak te priče je danas uhićenje još jedne osobe koju, također, dovodimo u vezu s tim događajem koji se dogodio 12. rujna.

Gradonačelnik Bandić je najavio da će se u ponedjeljak nastava održati te da će djeca biti sigurna.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.