Hrvatski radio

Radio Sljeme

I izvan grada ZET-om za 4 kune!

27.02.2017.

17:10

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od srijede, prvoga ožujka, polusatna karta od 4 kune vrijedit će i na ZET-ovim linijama izvan Zagreba. Putnici će polusatnu vožnju platiti 4 kune na području Zagrebačke županije gdje ZET obavlja usluge javnog prijevoza.

Potpisani su ugovori između Grada Zagreba, Velike Gorice, grada Zaprešića, općina Bistra, Luka, Stupnika i Klinča Sela s ciljem da se implementira vrijednosna karta od 4 kune za polusatnu vožnju u svim dijelovima gdje Zagrebački holding, ZET, obavlja usluge.

Na području druge zone vrijedit će karta od 4 kn za linije, ne samo prve zone grada Zagreba nego i na području druge zone koju će predstavaljati navedene općine i gradovi, rekla je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

Cilj "zajedničkog tarifnog sustava", odnosno polusatne karte na području Zagrebačke županije je integracija prometa.

Želim da moja prijateljica iz Mače kupi kartu za 4 kune kao i ovaj u Zagrebu i da dođe na Jelačić plac. Ova polusatna karta na navedenim dijelovima Zagrebačke županije vrijedit će od 1. ožujka. Projekt je vrijedan 43 milijuna kuna. Odlukom želimo dovršiti integraciju prometa koju smo započeli prije tri godine. Ovo potpisivanje ugovora, koji je proiciran na godinu dana, je imperativ i obaveza da zajedno s Vladom i resornim ministarstvom odradimo i složimo u jednu zonu, naglasio je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Gradonačelnik je najavio i sutrašnje potpisivanje sporazuma s HŽ-om o smanjenju prigradskog prometa, odnosno smanjenje cijena za 35 posto. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.