Hrvatski radio

Radio Sljeme

I ove godine ZET- om u Noć muzeja!

29.01.2020.

09:11

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: HMD

foto: HMD

Foto: - / -

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija "Noć muzeja" održava se u ovoga petka od 18 sati do 1 iza ponoći. Kao i dosada, ZET će se uključiti prijevozom posjetitelja izvanrednim autobusnim linijama i turističkim tramvajem.

Turistički tramvaj vozit će do 1 sat iza ponoći na muzejskoj liniji kružnom trasom:

  • Trg Republike Hrvatske - Frankopanska - Trg bana Josipa Jelačića - Praška - Zrinjevac - Mihanovićeva - Vodnikova - Savska - Trg Republike Hrvatske

Mini autobusi vozit će od Muzeja Mimare na Gornji grad trasom:

  • Frankopanska - Mesnička – Brezovačkog - Matoševa - Jezuitski trg - Opatička - Ilirski trg - Opatička – Trg svetog Marka - Mesnička - Frankopanska - Muzej Mimara.

Izvanredna autobusna linija će od 18 sati pa sve do 1 sat iza ponoći prometovati i na liniji od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i natrag trasom:

  • Trg Mažuranića - Savska - Ulica grada Vukovara -  Nacionalna sveučilišna biblioteka - Muzej suvremene umjetnosti.

Polasci s Trga Mažuranića bit će se od 18 sati svaki puni sat, dok će autobusi, kod Muzeja suvremene umjetnosti,  također kretati svaki sat, počevši od 18.30 do 0.30 sati.

Uspinjača će voziti do 2 sata ujutro!

Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan, dok će se usluga na redovnim tramvajskim, autobusnim linijama i uspinjači naplaćivati!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.