Hrvatski radio

Radio Sljeme

I službeno je završen proces kolektivnog pregovaranja u Zagrebačkom holdingu

28.03.2023.

13:49

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

Donesena sistematizacija radnih mjesta

Donesena sistematizacija radnih mjesta

Foto: Slaven Branislav Babić / pixsell

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec potvrdila je da je jučer između sindikata i Uprave Zagrebačkog holdinga potpisana sistematizacija radnih mjesta kojom radnicima ide dodatnih 8 milijuna eura godišnje, a njome su izjednačeni i koeficijenti između podružnica. 

-Postignuti su glavni ciljevi, dakle unutar okvira koji je bio zadan što se tiče dodatnih sredstava za plaće, on je ostao na 8 milijuna eura, i ono što je bio glavni cilj, ujednačeni su koeficijenti po podružnicama, istaknula je Dolenec na redovnoj konferenciji za medije. 


Time je završen proces kolektivnog pregovaranja u Zagrebačkom holdingu. U veljači su, nakon prosvjeda radnika Čistoće, Uprava ZGH i sindikati potpisali novi kolektivni ugovor, u kojemu se Holding obvezao izraditi novu sistematizaciju radnih mjesta. 


Dolenec je istaknula da su ispoštivani i specifični zahtjevi radnika Čistoće, odnosno da su komunalnim radnicima i vozačima povećali koeficijente. 


-Uvijek je teško zadovoljiti sva očekivanja, nemamo sumnje da i dalje treba raditi na unaprjeđenju uvjeta i organizacije rada, ali smatramo da je ovime završen velik i složen posao koji je odgađan dugo godina, poručila je.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.