Hrvatski radio

Radio Sljeme

I u siječnju porast dolazaka gostiju od 10%

11.02.2020.

13:17

Autor: Boris Bogić

Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / -

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, u siječnju je zabilježeno 61.509 dolazaka te 132.180 noćenja, što predstavlja porast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najbrojniji su bili posjetitelji iz: Italije, BIH, Južne Koreje, Njemačke i Srbije

Tako je u siječnju ove godine ostvareno 18.200 (rast 11%) dolazaka domaćih gostiju te 43.309 (rast 9%) dolazaka stranih.
Od ukupno registriranih noćenja, domaći turisti su ostvarili 38.312 (rast 8%) te strani 93.868 (rast 10%), a prvih pet mjesta zauzimaju: Italija, BIH, Njemačka, SAD i Srbija.

- Ovo deset postotno povećanje dolazaka i noćenja možemo zahvaliti početku našeg predsjedanja Vijećem Europske unije, ali i činjenici da smo se kao zanimljiva, tzv. city-break, destinacija uspjeli pozicionirati ne samo na karti Europe, već i na karti svijeta. Tome u prilog govori i porast od čak 41 posto u noćenjima gostiju iz SAD-a, čemu su pridonijele intenzivne marketinške aktivnosti TZGZ-a na tom tržištu - izjavila je ovom prilikom direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld.

Uz hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije koje traje do kraja lipnja, veći broj turista u nadolazećim mjesecima svakako će biti potaknut i raznim događanjima.

Tako se već idući mjesec očekuje četvrti po redu Festival svjetla Zagreb, koji obilježava početak proljeća i sezone brojnih događanja na otvorenom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.