Hrvatski radio

Radio Sljeme

Iduća tri dana Hrvatska volontira

23.09.2020.

14:25

Autor: Krešimir Vešnik

Marin Tironi/PIXSELL

Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / -

Počela je deseta manifestacija Hrvatska volontira. Oko dvije tisuće volontera iz cijele zemlje do subote će sudjelovat će u različitim aktivnostima. U našem gradu bit će 20-ak akcija - od volontiranja sa životinjama do uređivanja okoliša.

Nakon volonterskog doručka, bilo je vrijeme za posao oko Osnovne škole Čučerje. Četerdesetak volontera počelo je uređivati vrt, bojiti ogradu te oslikavati mural. "Mir počinje osmijehom" moto je koji će ukrasiti školski zid, kaže street art umjetnik, Mario Miličić - Boje će biti svakakve. Bit će bijela pozadina, a tamnija će biti slova. Djeca vole grafite, vole boje i mislim da će im, u najmanju ruku, biti interesantno. 

Okupljanjem volontera ispred osnovne škole u Čučerju počela je deseta kampanja Hrvatska volontira. Zašto baš tamo? - Odabrali smo ovu školu zato što je u području koje je pogođeno potresom. Na žalost više se ne priča toliko o tome, ali situacija ovdje i dalje nije dobra. Htjeli smo skrenuti pažnju na njihovo područje - otkrila je koordinatorica promotivnih aktivnosti u Volonterskom centru Zagreb, Dunja Hafner. 

Volonterskim znakom pažnje, zadovoljna je i ravnateljica škole Vesna Orešković - Školska godina nikako nije normalna. Svi se osjećamo kao da smo na kraju, a ne puni optimizma kakav inače krasi početak školske godine. Naprosto su nas ove mjere ukalupile i osjeća se nekakva negativna energija, ali svaki ovakav pothvat, sve što se događa u okolišu koji djeca koriste za nastavu, jer sada puno idemo van, izvan škole, djeci puno znači. 

Do subote će oko 20 volonterskih akcija biti u našem gradu, u kojem je, inače, prijavljeno oko 10 tisuća volontera.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.