Hrvatski radio

Radio Sljeme

Iduće godine gotova energetska obnova škola u Velikoj Gorici

16.06.2020.

14:54

Autor: Krešimir Vešnik

Iduće godine gotova energetska obnova škola u Velikoj Gorici

Iduće godine gotova energetska obnova škola u Velikoj Gorici

Foto: - / -

Kompleks srednjih škola u Velikoj Gorici energetski se obnavlja. Radovi bi trebali trajati do veljače iduće godine, a stoje više od 30 milijuna kuna. Nakon obnove, procjenjuje se da bi godišnja ušteda energije za grijanje bila više od 80 posto.

Oko tisuću 230 učenika obrazuje se u kompleksu srednjih škola u Velikoj Gorici. Oni bi od veljače iduće godine nastavu trebali pohađani u energetski obnovljenim prostorijama. 

- Mi ovdje želimo napraviti prostor ugodnog života. Tu je, za sada, unutarnji bazen. Ove godine će krenuti izgradnja i vanjskih bazena. Tu je i naš nogometni stadion, mnoga dječja igrališta i svi drugi kapaciteti. Uređenje ove škole koja je 35 godina stara energetskom obnovom, sigurno će dati novu kvalitetu u krajobrazu i ukupnoj kvaliteti života u samom centru grada. Naravno, nas interesira da ona ispuni svoju funkciju, a to je obrazovanje - rekao je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.

Više od 30 milijuna kuna stoji obnova kojom će se, između ostalog, rekonstruirat vanjski zidovi i krov te zamijeniti vanjska stolarija. Polovicu iznosa financira Europski fond za regionalni razvoj, a ostalo Zagrebačka županija - Trenutno su četiri objekta u obnovi. Ovaj je najveći. Sve skupa je to 62,2 milijuna kuna, od čega je 27 milijuna iz Europskog fonda - napomenuo je župan, Stjepan Kožić.

Županija je, ističe Kožić, za ovu i iduću godinu osigurala 140 milijuna kuna za obrazovanje. Planira se izgraditi i rekonstruirati 13 objekata u školstvu u Zagrebačkoj županiji.

  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.