Hrvatski radio

Radio Sljeme

Igrači Medveščaka uručili poklone djeci na Odjelu onkologije

05.12.2017.

15:11

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči blagdana Svetog Nikole Odjelu onkologije u Klinici za dječje bolesti uručena je donacija od kluba Medveščak. Igrači su posjetili oboljelu djecu te im poklonili dlanovnike i potpisane pakove. Darivanje je pokrenuto na poticaj Pave Šukana iz navijačke skupine Sektor Bavaria iz Münchena.

Prodajom pakova klub Medveščak prikupio je novac za tehničko opremanje onkološkog odjela Klaićeve dječje bolnice. Hokejaši su posjetili djecu i poklonili im potpisane pakove i dlanovnike, a njihove bolesničke sobe opremili TV prijamnicima.

U darivanju je sudjelovao i pokretač ove inicijative navijač Pave Šukan.

To je nešto neopisivo kad znate kakva su djeca, kakvi su bolesnici i kad im vratite osmijeh na nekih par minuta čovjeku se ispuni srce, rekao je Šukan koji je bolnicu posjetio ovoga proljeća te uvidio da se djeca igraju na mobitelima roditelja pa je odlučio kako bi im mogli pokloniti dlanovnike uz koje će skratiti vrijeme provedeno u bolesničkim sobama.

Darivanje je vratilo osmijeh malenim junacima, a osobito susret sa zagrebačkim Medvjedima. 

Meni je uvijek drago doći na ovo mjesto, razne stvari radimo, ali kada se radi o djeci to je nešto posebno, pogotovo prije blagdana i kad vidimo ove osmijehe na njihovim licima to je specijalan osjećaj, rekao je igrač Medveščaka Tomislav Zanoški.

Ovom humanitarnom akcijom mališane se željelo obradovati uranjenim poklonima te im uljepšati nadolazeće blagdane tijekom kojih će uz nove dlanovnike moći komunicirati s obitelji i prijateljima kad god to požele.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.