Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Igralište u Vrbiku loše je uređeno"

02.07.2018.

15:37

Autor: Krešimir Vešnik

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Uređenje malonogometnog i košarkaškog igrališta u Vrbiku nije dobro napravljeno, tvrdi vijećnik Gradske četvrti Trnje, Pero Kovačević. Stanovnici Vrbika tražili su uređenje kako bi se riješilo pitanje drenaže, a radove od 480 tisuća kuna izvršile su Zagrebačke ceste.

Zagrebačke ceste dobile su posao, kaže Kovačević, zbog plana komunalnih aktivnosti Trnja, Taj posao su dobile monopolski, kako dobivaju u gradu Zagrebu kad je donesen plan komunalnih aktivnosti Gradske četvrti Trnje, dobile su Zagrebačke ceste. Moramo biti svjesni i građani moraju znati da Zagrebačke ceste imaju monopol da dobivaju poslove vezano uz igrališta, asfaltiranje i održavanje kolnika. 

Posao koji je dogovoren nije dobro napravljen, nastavlja Kovačević, Oni su uklonili gornji sloj s malonogometnog igrališta i s košarkaškog igrališta. Napravili su četiri slivnika sa strane, a od ta četiri slivnika tri su iznad razine igrališta. Kanalice što su trebali napraviti uopće nisu napravili. Nakon toga su stavili samo jedan sloj asfalta, a trebali su, prema troškovniku, dva.

Igralište je napravljeno kao sabirnica za kišnicu, ironičan je Kovačević, koji navodi da Vijeće gradske četvrti nije imalo nadzor nad radovima, Mjesni odbori i Gradske četvrti imaju pravnu osobnost, ali Gradska uprava i gradonačelnik to njima ne priznaju. Tako da mi, Vijeće gradske četvrti, donesemo plan komunalnih aktivnosti, a ugovor sklapa sa Zagrebačkim cestama Gradski ured za mjesnu samoupravu s tim da oni nastoje isključiti i same izvođače, Zagrebačke ceste u ovome slučaju.

Iz Zagrebačkih cesta smo tražili odgovor u vezi ovih pritužbi kojeg još nismo dobili.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.