Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ili se Kosor želi "oprati" ili je riječ o dogovoru u Domoljubnoj koaliciji

03.05.2016.

17:44

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pedsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić komentirao je ostavku Darinka Kosora i rekao kako smatra da postoje dva moguća razloga za ostavku: ili je riječ o dogovoru u Domoljubnoj koaliciji da HDZ preuzme Skupštinu ili se Kosor odlučio malo "oprati" i distancirati, godinu dana pred lokalne izbore.

Za najave da će HDZ sad imati predsjednika Skupštine kaže da je to očekivano, jer su HDZ i stranka Bandić Milan 365 u koaliciji. Ili su se u Domoljubnoj koaliciji dogovorili da netko iz HDZ-a preuzme Gradsku skupštinu pa onda Kosor radi ustupak ili se Kosor nakon tri godine što je bio u savezu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, a Zagreb nema ni rezultata niti projekata, odlučio malo oprati i distancirati, godinu dana pred izbore, ne bi li na taj način malo 'umio' svoj imidž, istaknuo je Bernardić, u izjavi za Hinu.

Podsjetio je da je Grad Zagreb bez GUP-a i bez EU novca, a sada i bez predsjednika Gradske skupštine, ali i dalje s Jakuševcem, tamošnjim odlagalištem otpada. 

Komentirajući najave potpredsjednice Gradske skupštine Jelene Pavičić Vukičević (Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti) da će HDZ imati predsjednika Gradske skupštine, Bernardić je rekao da je to očekivano jer su HDZ i stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u koaliciji. To je jasno. I na državnoj razini i u Gradu Zagrebu. To smo vidjeli i na zadnjem proračunu. Prema tome, potpuno normalno i očekivano, smatra Bernardić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.