Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ima li Zagreb novaca za žičaru?

14.03.2019.

14:12

Autor: Mario Mihaljević

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Postoji li u gradskom proračunu novac za gradnju sljemenske žičare?, pitanje je koje je na konferenciji za novinare postavio gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić. Ukupna je vrijednost sljemenske žičare 375 milijuna kuna, no za taj kapitalni projekt u gradskom proračunu izdvojeno je 79 milijuna.

U zagrebačkom SDP-u su za sljedeću sjednicu Gradske skupštine podnijeli točku dnevnog reda, u kojoj će od gradonačelnika Bandića tražiti odgovor o načinu financiranja tog velikog projekta. 

Ukupna je vrijednost sljemenske žičare 375 milijuna kuna, no za taj kapitalni projekt u gradskom proračunu izdvojeno je 79 milijuna. Razlog je to za sumnju Mateja Mišića kojeg zanima ima li grad Zagreb novac za žičaru

-Kome gradonačelnik Bandić misli oduzeti sredstva iz gradskog proračuna da bi se osigurao novac za žičaru. Najgore što se može dogoditi je da se zbog nedostatka financijskih sredstava zaustavi ovaj kapitalni projekt-.

Mišić  se referirao na pročelnicu za financije Danijelu Juroš Pečnik koja je upozorila da za gradnju žičare nedostaje 270 milijuna kuna. -O toj smo temi na prošlim sjednicama gradonačelniku postavljali pitanja, ali se svaki put na njih oglušio, tvrdi Mišić. Pozvao je zastupnike u skupštini da podupru SDP-ov prijedlog zaključka o očitovanju načina financiranja žičare.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.