Hrvatski radio

Radio Sljeme

Imamo nove dobitnice stipendija iz programa L'Oreal-UNESCO - za žene u znanosti

12.04.2022.

14:18

Autor: Radio Sljeme

Dobitnice stipendija

Dobitnice stipendija

Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

Ove su godine stipendije u vrijednosti od 5 tisuća eura dobile mag.ing.biotechn. Ana Novačić, mag.ing.biotechn Natalija Ivanjko, mag.ing.cheming. Katarina Mužina i dr.sc. Marsela Polić

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija i L’Oreal Adria, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, već šesnaestu godinu dodjeljuju stipendije u sklopu Nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“.


- Ove smo godine imali najveći broj kandidata, čak 74, i nije bilo lagano odabrati smo četiri najbolje znanstvenice" rekao je predsjednik Izbornog povjerenstva programa akademik Zvonko Kusić. 


Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek naglasila je da je jedan od glavnih ciljeva ovog programa poticanje što više mladih žena da krenu putem akademske i znanstvene karijere te odaberu znanost kao svoj životni poziv.


Nagrađene dobitnice uspjeh su ostvarile na znanstvenim radovima iz kemije, robotike, biomedicine i molekularne biologije.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.