Hrvatski radio

Radio Sljeme

Imenovani novi voditelji i direktori u Holdingu

11.11.2021.

17:09

Autor: Krešimir Vešnik

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

U Zagrebačkom holdingu imenovani su novi voditelji podružnica i direktori povezanih trgovačkih društava. Imenovani su: Davor Vić (Čistoća), Jeronim Tomas (Gradska plinara Zagreb – opskrba), Davor Poljak (Vodoopskrba i odvodnja), Marko Šarić (Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo).

Davor Vić je prije dolaska u Čistoću osam godina vodio osječko komunalno poduzeće Unikom, gdje je provodio ciljeve direktiva EU o otpadu, uspostavom odvojenog prikupljanja otpada. U njegovom je mandatu realizirana izgradnja postrojenja za obradu biorazgradivog otpada te objekta za obradu građevinskog i glomaznog otpada. Po obrazovanju je dipl. ing. građevine. 

Jeronim Tomas je magistar ekonomije s više od dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama, prije svega u vođenju strateških projekata i financijskom restrukturiranju poduzeća, platnom prometu, osiguranju i financijskom upravljanju. U Gradsku plinaru – opskrbu dolazi s mjesta direktora Riznice Fortenova Grupe, a prije toga je 14 godina bio direktor riznice Dukat-Lactalisa. 

Novoimenovani direktor Davor Poljak je u Vodoopskrbi i odvodnji od 2010. godine, a dužnost direktora obavljao je od 2010. do 2013. godine. Od početka 2014. bio je zaposlen na mjestu voditelja projekata. Ima veliko iskustvo u upravljanju u industrijama pa je tako godinama bio i direktor u Končar električnim lokomotivama, kao i direktor proizvodnje u toj tvrtki. Po obrazovanju je dipl. ing. strojarstva. 

Marko Šarić je prije imenovanja na čelo GSKG-a od lipnja ove godine bio vršitelj dužnosti direktora te podružnice, a prije toga je obavljao dužnost direktora sektora financijsko-računovodstvenih poslova. Po obrazovanju je ekonomist, a u GSKG-u je zaposlen od 2012. godine. 

Na preostalim natječajima za voditelje podružnica i direktore povezanih društava kandidati nisu izabrani te će biti objavljeni novi natječaji, priopćili su iz Zagrebačkog holdinga. 

Članovi Uprave Zagrebačkog holdinga će privremeno preuzeti upravljanje u sljedećih šest podružnica do okončanja javnih natječaja koji će biti objavljeni početkom sljedećeg tjedna. 

· za podružnicu Vladimir Nazor, imenuje se Član Uprave, Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Miroslav Čulk za obavljanje poslova voditelja podružnice

· za podružnicu Gradska groblja, imenuje se Članica Uprave, Matija Subašić Maras te se daje specijalna punomoć radniku Roko Gruja za obavljanje poslova voditelja podružnice

· za podružnicu Autobusni kolodvor, imenuje se Članica Uprave, Matija Subašić Maras

· za podružnicu Arena Zagreb, imenuje se Član Uprave, Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Sretan Šarić za obavljanje poslova voditelja podružnice

· za podružnicu Zagrebački digitalni grad, imenuje se Član Uprave, Boris Sesar

· za podružnicu Zrinjevac, imenuje se Članica Uprave, Matija Subašić Maras

Uprava Zagrebačkog holdinga je u sljedeće četiri podružnice i društvo imenovala v.d. voditelje od postojećih zaposlenika koji će privremeno voditi podružnice i povezano društvo do okončanja javnih natječaja koji će biti objavljeni u sljedećoj fazi, a u najkraćem mogućem roku: 

· za podružnicu Zagrebačke ceste, imenuje se Davor Merkaš

· za podružnicu Robni terminali Zagreb, imenuje se Ivica Tokmadžić

· za podružnicu Tržnice Zagreb, imenuje se Božena Cvitanović

· za podružnicu Zagrebparking, imenuje se Krešimir Milinović

· za trgovačko društvo Gradska plinara Zagreb d.o.o., imenuje se Miroslav Živko

U odnosu na prethodno provedene natječaje, ukinut će se ograničenje broja prijava kandidata na samo dvije podružnice ili povezana društva, kako bi se u postupku selekcije proširio broj kvalitetnih prijava kandidatkinja i kandidata. 

Svi zainteresirani kandidati koji svojim kompetencijama i etičnim pristupom poslovanju mogu i žele doprinijeti razvoju Zagrebačkog holdinga i unapređenju usluga našim građanima, moći će se prijaviti na natječaje koji će biti objavljeni na web stranicama Zagrebačkog holdinga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.