Hrvatski radio

Radio Sljeme

Imovinsko-pravni odnosi otežavaju izgradnju rotora u Šestinama

03.05.2019.

14:06

Autor: Magdalena Pongrac

Imovinsko-pravni odnosi otežavaju izgradnju rotora u Šestinama

Imovinsko-pravni odnosi otežavaju izgradnju rotora u Šestinama

Foto: - / -

Cesta ispred crkve Svetog Mirka u Šestinama nepregledna je i predstavlja opasnost za građane, upozorili su stanovnici tog dijela grada u našoj emisiji Moj firtl. U tijeku je postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa između Grada i Crkve.

Župnik Robert Šreter prije dvije godine pokrenuo je postupak za pronalaženje kvalitetnog prometnog rješenja isprad crkve u Šestinama. Do danas ništa nije riješeno, jer, kako kaže Šreter, Grad je Crkvi ponudio prenisku cijenu za nadoknadu štete koja bi nastala izgradnjom rotora - Župa je ta koja je ne samo dala prijedlog nego župa daje i zemljište, a da bi se dobio kružni tok mora se srušiti postojeća župna kuća u Šestinama, što onda znači da se treba sagraditi nova. Stručnjaci koje smo konzultirali zaključili su da je ponuđena cijena preniska za te potrebe. Problem je što sada još uvijek ne mogu raditi nikakve projekte za izgradnju novog centra jer taj imovinsko-pravni postupak nije završen.

Voditelja Odjela za izgradnju cesta Jurica Rosandić ističe da je ovaj projekt visoko na listi gradskih prioriteta, no kada bi mogao krenuti u realizaciju nije poznato - Lokacijska dozvola je ishođena, rade se glavni projekti, po rješavanju imovinsko-pravnih odnosa može se ihoditi građevinska dozvola i pokrenuti postupak javne nabave, odabir izvođača i tada se može početi s radovima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.