Hrvatski radio

Radio Sljeme

Imovinsko-pravni odnosi važniji od sigurnosti djece?

11.12.2017.

16:06

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

90-ak učenika područnog objekta osnovne škole Davorina Trstenjaka čeka na obnovu stolarije dugi niz godina, a dotrajalost starih prozora samo je jedan od problema s kojima se suočavaju. Na inicijativu gradskog zastupnika HSLS-a, Darka Klasića, danas je podružnicu obišao i gradonačelnik Milan Bandić.

Podružnica osnovne škole Davorina Trstenjaka, koja je u sklopu Učiteljskog fakulteta i 11. gimnazije, donedavno je imala neriješene imovinsko-pravne odnose. Iz tog razloga i zamijena stare stolarije čekala je svoj red, rekao je ravnatelj Darko Cindrić.

Iako sigurnost 90ak učenika ove područne škole nije ugrožena, stolarija nije u sjajnom stanju. Zahvaljući napokon rješenim pravnim odnosima, učenici će u svojih 5 odjela napokon dočekati novu stolariju i to već ove zimske praznike.

Od idućeg tjedna kreće se s natječajem i uvođenjem u posao, a za zimske praznike koji traju tri tjedna nastojat ćemo sve zamijeniti, obećao je gradonačelnik Milan Bandić.

Trenutno je u projektu energetske obnove vrijednom oko 300 milijuna kuna, između Grada i ministarstva, uključeno oko 60-ak zgrada, među kojima je i glavni objekt osnovne škole Davorina Trstenjaka. A u 2018. Grad bi se trebao baviti i obnovom desetak srednjoškolskih zgrada, dodao je pročelnik ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ivica Lovrić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.