Hrvatski radio

Radio Sljeme

Imunološki zavod jedan od glavnih gradskih projekata

28.09.2017.

11:20

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U tijeku je sjednica Gradske skupštine. Na dnevnom redu je 25 točaka, među kojima i konačni prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Prostornog plana Grada Zagreba. U aktualnom satu razgovaralo se o sljemenskoj žičari i Imunološkom zavodu.

Na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić najavio je da bi sljemenska žičara trebala biti gotova do kraja  iduće godine. 

Bandić se osvrnuo i na neobilaznu temu, pitanje imunološkog zavoda. Nitko sretniji od mene da smo konačno krenuli. Prvi je korak da je osnovano povjerenstvo Vlade RH u kojem će biti predstavnici Grada i Vlade. Na čelu našeg povjerenstva je profesorica Ana Stavljenić Rukavina. Stav Grada Zagreba u kojem nećemo sudjelovati ukoliko se ne raspravi Imunološki zavod sa svim pripravcima, krvnih derivata i antitoksina dakle cijeli program.

Sa dnevnog reda Gradske skupštine jučer je skinut prijedlog aneksa ugovora Grada i HNS-a o sportskom centru Svetice. Predsjednik skupštine Andrija Mikulić najavio je da će u slijedećih desetak dana sazvat klubove zastupnika i predstavnike Hrvatskog nogometnog saveza. Organizirati ćemo u skupštini sastanak, te napraviti kvalitetnu prezentaciju sa elaboracijom i obrazloženjima. Moramo znati jasno i transparentno za što bi trebali glasovati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.