Hrvatski radio

Radio Sljeme

INA Klinici za dječje bolesti Zagreb donirala ček s 100 000 kuna

16.10.2019.

14:41

Autor: Čarles Gržinić

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Višegodišnje pomaganje INE hrvatskim bolnicama danas je nastavljeno 100 000 kuna vrijednom donacijom Klinici za dječje bolesti Zagreb koja će napokon do kraja moći urediti Dnevnu bolnicu za dječju i adolescentnu psihijatriju.

Budući mali pacijenti i njihovi roditelji koji budu dolazili Prilaz Đure Deželića napokon će imati prostran prostor u kojem će imati kvalitetnu skrb i pomoć. Naglašavajući da je INA samo ove godine već donirala 800 000 kuna za osam zdravstvenih ustanova član uprave Niko Dalić potvrdio je da očekuje i u budućnosti ovakvu suradnju.
Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić
-Ova donacija bit će usmjerena na dizanje standarda kvalitete i dostupnosti zdravstvene skrbi za mentalno zdravlje djece. U Prilazu Đure Đeželića na kojoj radi Klinika za dječje bolesti Zagreb uskoro će u funkciji biti novi, 250 kvadrata veliki prostor u kojem će raditi dječji psihijatri, psiholozi, logopedi-

Podršku projektu dali su izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar i  Sandra Perković.

Zahvaljujući ovoj donaciji Dnevna bolnica za dječju i adolescentnu psihijatriju trebala bi svoja vrata otvoriti do kraja ove godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.