Hrvatski radio

Radio Sljeme

INA uručila donaciju Klinici za pedijatriju KBC Zagreb

08.11.2016.

15:38

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pedijatrijskom odjelu KBC-a Zagreb Ina je svečano uručila donaciju namijenjenu sanaciji Zavoda za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu. Zavod tijekom godine zbrine oko 350 novorođenčadi s područja cijele Hrvatske.

Planiranim uređenjem osigurat će se bolji uvjeti liječenja i boravka malih pacijenata. S obnovom Zavoda neće se čekati dugo, prema riječima ravnatelja KBC-a Zagreb, Ante Ćorušića, ona kreće već idući mjesec: Potrebno je osvježiti infrastrukturno prostor u kojem djeca sad borave kako bi im boravak bio što ugodniji.

Donacija u iznosu 150 tisuća kuna prva je od šest donacija koje je INA namijenila pedijatrijskim odjelima diljem Hrvatske. Suradnja INE i KBC-a Zagreb na neki je način postala tradicija i omogućila je realizaciju brojnih projekata. Tvrtko Perković iz INE: To nije naše jednokratno opredjeljenje, INA surađuje diljem Hrvatske sa drugim humanitarnim ustanovama. Time na najbolji način iskazujemo naše opredjeljenje da budemo društveno odgovorna kompanija.

Male pacijente posebno je razveselio posjet hrvatskih nogometnih reprezentativaca Luke Modrića, Ivana Rakitića, Vedrana Ćorluke, Maria Madžukića, Danijela Subašića i njihova izbornika Ante Čačića, koji su im podijelili i prigodne poklone. Modrić je bio dirnut druženjem s malim pacijentima: Drago nam je da smo mogli danas prisustvovati ovoj humanitarnoj akciji i bar malo uljepšati dan ovim klincima. Naravno da nam je uvijek drago se odazvati i sretni smo da smo tu. Tek kad vidiš ovo zapravo shvatiš da svi problemi koje mi imamo su ništa u usporedbi s ovim.

Iznimno je važno da početak života novorođenčadi bude obilježen najboljim uvjetima koje Hrvatska može pružiti, a zahvaljujući ovoj donaciji KBC Zagreb moći će dodatno unaprijediti rad i usluge liječenja na Klinici za pedijatriju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.