Hrvatski radio

Radio Sljeme

Info centar SUZA zatvara svoja vrata

21.12.2016.

12:29

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Info centar za kućne ljubimce "SUZA" na Staru godinu zatvara svoja vrata. Razlog je uredba Vlade koja je promijenila način financiranja udruga. Udruge se mogu financirati jedino kroz javni natječaj. Takvu proceduru u SUZI ne mogu financijski podnijeti istiću u udruzi.

Zbog Vladine uredbe u kojoj se mijenja način financiranja udruga Info centar za kućne ljubimce suza sa zadnjim danom u ovoj godini prestaje s radom. Naime od trenutka raspisivanja natječaja, pa do okončanja natječaja i sklapanja ugovora, prođe i više od pola godine, i u tom periodu udruge bi trebale same trebale financirati hladni pogon i cjelogodišnje projekte. To si u ovom trenutku nemožemo priuštiti, kaže voditeljica SUZE Jadranka Dragović.

Cijeli hladni pogon tih 7,8 mjeseci bi morali financirati, a mi to ne možemo, jer smo specifična kombinacija, mi smo savez udruga. Ne prikupljamo članarine jer nemamo članova. Kada smo shvatili da to tako neće ići to je odluka koja je bila neminovna

No Jadranka Dragović ne gubi entuzijazam. Pokrenula je inicijativu za osnivanje Odsjeka za životinjsko redarstvo, koje bi trebalo funkcionirati u sklopu komunalnog redarstva.

Cilj nam je da se konačno zavede red i stane na kraj neodgovornim vlasnicima koji ne poštuju Zakon o zaštiti životinja istiće Dragović. 

Životinjsko redarstvo podržava i predsjednik Udruge prijatelji životinja Luka Oman. Smatra da je upravo Zagreb pogodno tlo za pokretanje ovakvog projekta. Odsjek za životinjsko redarstvo s radom bi trebao krenuti slijedeće godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.