Hrvatski radio

Radio Sljeme

Inicijativa građana Podsuseda želi drugačji plan gospodarenja otpadom

28.02.2018.

13:15

Autor: Čarles Gržinić

Damir Spehar/PIXSELL

Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / -

Inicijativa građana Podsuseda i Eko udruga za zaštitu okoliša „Eko-2000", danas je u pisarnicu Područnog ureda Medveščak predalo peticiju sa više od 4000 potpisa građana žitelja Podsuseda i zapadnog dijela grada koji su nezadovoljni odlukama vezanih za Plan gospodarenja otpadom Grada Zagreba.

Prije predaje kutija s potpisima građana, koji su jasno popisali svoje primjedbe i zahtjeve, jedna od organizatorica potpisivanja peticije Sandra Rožić naglasila je da ovaj problem ne mući samo Podsused već se tu moraju naći rješenja i za žitelje Resnika i Brezovice.
U potpisivanje peticije uključile su se svi stanovnici Podsuseda. Među njima je i student Josip Filipović koji upozorava na respiratorne probleme koji su u Podsusedu učestali kao i na pojavu asme.

Predajom potpisa građana Inicijativa građana Podsuseda i Eko udruga za zaštitu okoliša "EKO - 2000" nije završila aktivnosti. Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Sektor za zaštitu okoliša i održivo gospodarenje otpadom dobio je zahtjeve i peticiju građana. Hoće li i kada dobiti kvalitetan odgovor s zadovoljavajućim rješenjem?

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.