Hrvatski radio

Radio Sljeme

Inicijativa Samoborček: Beton ili park? Ti odluči!

07.04.2018.

15:02

Autor: Margareta Jozinović

HRT, Radio Sljeme

HRT, Radio Sljeme

Foto: - / -

Na Munjarskom putu na području gradske četvrti Trešnjevka sjever članice i članovi inicijative Samoborček organizirali su prigodno druženje. Uz pjesmu i ručak okupljenima je ideja još jednom skrenuti pozornost da je upravo ta livada njihovo obitavalište.

Današnjim druženjem na livadi Grbavici inicijativa Samoborček ponovno želi skrenuti pozornost na odluke Zbora građana održanog prije više od mjesec dana. Podsjetimo, stanovnici Trešnjevke na tom su Zboru jednoglasno odlučili da žele uređenje zelene livade Munjarskog puta i da su protiv pogodovanja investitoru pri gradnji ceste.

Željeli smo time poručiti pod broj 1. da mi ovdje živimo svakoga dana i da nam ova livada treba, 2. da ne želimo cestu, želimo park i da je od Zbora prošlo više od mjesec i pol dana i Grad se u tih mjesec i pol dana nije službeno očitovao o odluci koju smo donijeli na Zboru da se cesta briše iz GUP-a i da se izgradi park, rekla je iz inicijative Samoborček, Lana Vukovinski. 

Na Zboru su saznali i da je na potezu zelene livade planiran koridor, tvrdi Vukovinski i to navodno cesta od 30 metara širine s tramvajem. Vidimo da ovdje to ne stane. A prošlo ljeto su krenuli i sa izgradnjom male ceste. Mi opravdano sumnjamo da se ovdje radi o pogodovanju privatnom interesu jer je jedino što se za sada izgradilo prilazna cesta za građevinsku česticu na kojoj je planirana jedna investicija, odnosno investitor je planirao izgraditi zgradu od dedvet etaža. 

Stoga su sinoć su kao inicijativa, dodala je, ponovno reagirali na šutnju Grada. Poslali smo zahtjev za hitno obustavljanje radova na ovom potezu dok se ne vidi što ćemo dalje. Inicijativa nije stala i spremni smo za borbu i druge korake.

Okupljeni su simbolično posadili prve dvije trešnje za livadu na kojoj su do sada boravili. Radi li se zaista o nečijem interesu i izgradnji prilazne ceste koja bi spajala Metalčevu i Krapinsku ostaje za vidjeti, a ukoliko bageri krenu preko livade iz inicijative Samoborček poručuju da će stati pred njih i da dalje od započetog neće ni otići.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.