Hrvatski radio

Radio Sljeme

Inspekcija nije utvrdila nezakonitosti u radu Dječje bolnice Srebrnjak!

12.01.2020.

10:54

Autor: Boris Bogić

Marko Lukunić/PIXSELL

Marko Lukunić/PIXSELL

Foto: - / -

Zdravstvena inspekcija nije utvrdila nezakonitosti u radu Dječje bolnice Srebrnjak, što je izrijekom navedeno u njezinu nalazu koji je proveden 19. i 20. prosinca uključujući i navodno nadriliječništvo zbog čega je smijenjen ravnatelj Boro Nogalo, javlja Jutarnji list

U zaključcima inspekcije kaže se da optužbe za nadriliječništvo nisu potvrđene "jer je uvidom u dokumentaciju utvrđeno da je nutricionistica na zahtjev liječnika samo provodila nutricionistička savjetovanja te mjerenja koja su u njezinoj domeni, a nalaz bi potom bio proslijeđen liječniku koji je to i tražio. Sve to rađeno je u dogovoru i koordinirano s kontrolorima HZZO-a.

Naime, gradonačelnikova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević izrijekom je bila najavila tužbu za nadriliječništvo u dječjoj bolnici premda su svi 'papiri' govorili suprotno, a što je inspekcija i potvrdila.

U nalazu se također naglašava da je bolnica od 2012. do 2016. za sva zapošljavanja imala suglasnost Upravnog vijeća i Ministarstva zdravstva, suprotno tvrdnjama predsjednice upravnog vijeća Ane Stavljenić Rukavina.

Također, što se tiče ingerencija Gradskog kontrolnog ureda u dopisu koji je Ministarstvo dostavilo podnositelju ove prijave, gradonačelniku Bandiću jasno piše da "je sukladno zakonu i pravilniku o načinu provođenja kontrole , utvrđene nepravilnosti ugovornih obveza i poduzimanje mjera u isključivoj nadležnosti Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.