Hrvatski radio

Radio Sljeme

Inspektori upozoravaju: Kazne za parkiranje na požarnim putevima idu do 15 000 kuna

03.08.2022.

12:45

Autor: Radio Sljeme

Vatrogasni pristup

Vatrogasni pristup

Foto: Borna Filić / Pixsell

Požarni putevi moraju uvijek biti prohodni kako bi se omogućio pristup unesrećenim osobama, u protivnom, dovode se u opasnost ljudski životi i imovina te otežava posao vatrogascima. Ipak, zakon se često ne poštuje i sve više građana parkira se na tim površinama, često i zbog nedostatka parkirnih mjesta u gradu.

- Ako ste vlasnik ili korisnik negdje u zgradi i vidite da je netko parkirao na vatrogasni pristup, vi ćete odmah vašeg predstavnika stanara izvijestiti o tome i on je dužan osigurati da nema takvih pojava i da se makne to vozilo, ako ne može, onda ide s upraviteljem zgrade, ako su oni nemoćni, tek onda se ide na inspekciju i mi onda to kažnjavamo po Zakonu o zaštiti od požara. 


Kazne su od 2000 do 15 000 kuna, a za ozbiljnije slučajeve gdje mi izdajemo rješenja čak može biti kazna i do 150 000 kuna - upozorio je na to u našem programu voditelj inspekcije zaštite od požara, Bruno Šuta.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici