Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ipak će biti velikih ulaganja u kapitalne projekte

02.12.2015.

12:33

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najjače kritike zastupnika Gradske skupštine na prijedlog proračuna za sljedeću godinu, bile su te što ga smatraju nerazvojnim i bez kapitalnih investicija. Gradonačelnik Bandić rekao je pak kako će biti velikih ulaganja u projekte koji će se dijelom realizirati u sljedećoj godini, a dijelom u 2017.

No, bitno je da se riješe sudski postupci koji su u tijeku, a kojima bi se gradu vratilo oko 500 milijuna kn: Mislimo da će od 200 do 500 milijuna kn koje su nam uzeli biti vraćeno, da ćemo kroz rebalans proračuna već na proljeće graditi projekte poput zagrebačkom modela stanogradnje. Isto tako naći ćemo novac za projektiranje sljemenske žičare i tražiti novac od Europske unije. Naći ćemo novac za izgradnju i denivelaciju rotora kod Remetinca, a sada se spaja Branimirova, puni profil Radničke i na tom tragu ćemo raditi produžetak Sarajevske preko Ranžirnog kolodvora na sisačku autocestu.

Gradonačelnim Bandić na skupštinskoj je sjednici najavio dovršetak bazena na Sveticama u ožujku sljedeće godine, a nakon toga slijedi izgradnja nogometnog kampa i dovršetak maksimirskog stadiona. Za projekt natkrivanja dvije tribine raspisan je natječaj, a procjenjena je vrijednost od 280 milijuna kuna bez PDV-a. No gradonačelnik misli kako će cijena ipak biti niža: Za 2016. godinu uz rješavanje papira ne mislimo raspisivati natječaj za natkrivanje tribina, to u 2016. nije prioritet. Po meni će stajati najmanje 40% tog iznosa, manje nego što se govori. Jer kad se ide na natječaj ljudi danas gledaju da pokriju gole troškove i da isplate plaće radnicima, nema više extra pofita - ni profita, a kamo li extra profita.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.