Hrvatski radio

Radio Sljeme

Isplata novčane pomoći umirovljenicima

14.10.2015.

10:10

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradski Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, priopćio je da će se pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec listopad isplaćivati putem tekućih računa u Zagrebačkoj banci i putem Hrvatske pošte.

Korisnicima koji imaju otvorene  tekuće račune u Zagrebačkoj banci pomoć će se isplatiti u srijedu, 14.10.2015. Korisnicima koji novčanu pomoć primaju putem Hrvatske pošte isplaćivat će se od petka, 16.10.2015.

Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate. Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba 29. prosinca 2014. godine, pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

 

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno.

II. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900 kuna do 1200 kuna mjesečno.

III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1200 kuna do 1500 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći, mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300 kuna pomoći mjesečno, a umirovljenici III. skupine na 200 kuna pomoći mjesečno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.