Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ispred HNK-a održan program "Poštujte naše znakove"

13.09.2017.

13:23

Autor: Slavica Parlov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S početkom nove školske godine provodi se i akcija "Poštujte naše znakove", u cilju povećanja razine sigurnosti djece, ali i svih ostalih sudionika u prometu. Tradicionalno je ispred Hrvatskog Narodnog Kazališta održan je edukativno-zabavni program.

Uoči početka nove školske godine kada će na hrvatske prometnice izaći pola milijuna djece od čega 40 tisuća prvašića, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović,  pozvao je vozače da pripaze na nove sudionike u prometu, a roditelje da nekršenjem prometnih propisa budu primjer djeci.

Po policijskim podacima ove je godine šestero djece poginulo, istaknuo je ministar, upozorivši da u 60 posto slučajeva djeca stradavaju kao putnici u vozilima roditelja.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić istaknula je da Zagreb već dvadeset godina podržava ovakve projekte i sudjeluje u brojnim akcijama na različitim razinama preko autokluba Siget, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, gradskim uredom za obrazovanje.

"Sinergijski svi naši uredi vezani za promet uključeni su u ove akcije sve kako bi sigurnost naših najmlađih bila osigurana." izjavila je Olivera Majić.

 "Pozivamo sve vozače na poštivanje prometnih propisa i opreznu vožnju, naročito u područjima oko škola i vrtića"  Poruka je svih sudionika ovog projekta.

 
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.