Hrvatski radio

Radio Sljeme

Isprika gradonačelnika zbog gužvi oko Jadranskog mosta!

26.09.2022.

19:24

Autor: Radio Sljeme

Gužve zbog radova

Gužve zbog radova

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Grad Zagreb se ispričava građanima zbog poteškoća u prometu u zoni radova na sanaciji Jadranskog mosta, poručili su iz Ureda gradonačelnika te će sve gradske službe i tvrtke uložiti dodatne napore kako bi do slijedećeg ponedjeljka  osigurali po dvije prometne trake u oba smjera na zapadnoj strani mosta.


Time će se, smatra Ured, osigurati i veća protočnost prema sjeveru i prema jugu. Takvo rješenje isključit će prometovanje teretnih vozila u zoni radova.


 Unatoč tome i dalje se očekuju gužve u zoni radova pa Ured gradonačelnika moli građane za strpljenje i razumijevanje i upućuje ih da u što većoj mjeri koriste Most slobode.


Ured ističe kako sanacija južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta nije mogla započeti ranije jer su se u to vrijeme izvodili radovi na mostu kod Buzina i na Mostu slobode.


 Sanacija Jadranskog mosta jedan je od projekata prijavljenih na europski Fond solidarnosti te će se znatan dio sredstava povući upravo iz tog Fonda, zbog čega radovi moraju biti završeni do kraja lipnja 2023., dodaje Ured.


 Grad Zagreb, kako ističe, u obnovu mostova ulaže oko 300 milijuna kuna, kako bi se produžio njihov životni vijek te omogućila sigurnost za sve sudionike u prometu i povećala njihova otpornost na potres.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.