Hrvatski radio

Radio Sljeme

Istjecanje nafte prouzročila korozija cijevi

05.03.2023.

11:19

Autor: Mario Mihaljević

Nafta

Nafta

Foto: Željko Hladika / Pixsell

Propuštanje naftovoda kod Zagreba u petak prouzročila je mala rupica na cijevi koja je nastala zbog korozije, cijev je sanirana, a sanacija zagađenja još je u tijeku, izvijestila je zagrebačka policija. 


Očevidom u Dugom Selu, Ježevo, Sisečka ulica, utvrđeno je kako je istjecanje nafte i vode prouzročila rupica promjera 0,2 centimetra na čeličnoj naftovodnoj cijevi koja vodi prema sabirnoj stanici, na dubini od oko 1,40 metara, a koja je nastala djelovanjem korozije, navodi se u priopćenju. 


Ovlaštene osobe sanirale su cijev te je u tijeku sanacija zagađenja tla. Policija je jučer izvijestila kako u propuštanju naftovoda nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je zasad neutvrđena. Ina je prethodno izvijestila kako se izlilo oko četiri prostorna metra (m3) nafte u okolici bušotine, a na terenu su bile i inspekcije Državnog inspektorata - rudarska, inspekcija zaštite okoliša i vodopravna inspekcija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.