Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ivica Lovrić: "Željko Uhlir laže, škole su sigurne!"

14.01.2021.

18:53

Autor: Vesna Jurić Rukavina, Mario Mihaljević

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Resorni pročelnik Ivica Lovrić, demantirao je državnoga tajnika i šefa gradskog NS-a, Željka Uhlira koji je u našem programu izjavio kako "ima informacije da Grad uopće nije stručno provjerio stanje zagrebačkih škola, već je to učinjeno putem fotografija". Lovrić je izgovorio da je ta izjava laž!

Dobili smo informacije da Grad Zagreb nije službeno proveo kontrolu stanja škola oštećenih u potresu, izavio je u programu Radio Sljemena, državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir.

- To je stvarno ozbiljan problem. Ako Grad Zagreb nije ozbiljno pristupio svom poslu, a dobivamo informacije od zabrinutih roditelja, da se čak išlo na tu razinu da su se tražila fotografije ravnatelja, koje su se slale u gradski ured i na temelju fotografija se procjenjivalo dali je škola sigurna ili ne. Ako je istina da grad Zagreb nije službeno proveo kontrolu, dovodi se u pitanje sigurnost učenika i to ćemo morati ispitati-, rekao je državni tajnik Uhlir. 

No, nekoliko sati poslije, u program Radio Sljemena, došao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, koji je žustro odgovorio Uhliru rekavši da laže i da sve što je rekao nije istina.

- Gospodin Uhlir laže, on govori neistine, i ovo što je rekao je skandalozno, frapantno, neoprostivo i posebno što zabrinjava je da dolazi od državnog tajnika Ministarstva graditeljstva. Zaista sam zatečen i ne znam što se dogodilo tajniku Uhliru, da je ovakve neistine rekao-, rekao je vidno iznenađeni pročelnik Lovrić. 

 

 

 

 

 

Uhlir o školama

Lovrić o Uhliru

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.