Hrvatski radio

Radio Sljeme

11:46 / 13.04.2021.

Autor: Ivan Hlupić

Ivica Relković: Predstojeći izbori samo predigra za skore nove

Bruno Fantulin/PIXSELL

Bruno Fantulin/PIXSELL

Foto: - / -

Ivica Relković kandidirao se za gradonačelnika jer je, kaže, ocijenio da nijedan od ponuđenih kandidata ne pokazuje potreban kapacitet za upravljanje gradom i problemima na koje će, siguran je, naići pobjednik izbora.

Poznati politički analitičar i strateg nekoliko političkih opcija posljednjih godina javnosti se predstavlja uglavnom na stranici kandidat.hr i to vrlo konkretnim infrastrukturnim i prometnim projektima. Kaže da se drugi kandidati ne žele baviti takvim stvarima u kampanji jer politički kalkuliraju i žele se što je više moguće dopasti biračima pa se tako govori o izgradnji novog stadiona, mostova i drugim krupnim projektima koji u ovom trenutku - nakon potresa i u pandemiji koronavirusa - ne bi trebali biti primarni.

Relković je gostujući u našoj emisiji Gradska posla rekao da su predstojeći izbori u Zagrebu najvjerojatnije samo predigra za nove prijevremene izbore koji će se održati što zbog problema na koje će nova gradska vlast naići ili zbog nedostatka političke podrške novom gradonačelniku u Gradskoj skupštini. Relković smatra da je jedina opcija koja na izborima ne bi smjela pobijediti ona bivšeg gradonačelnika odnosno njegove zamjenice i obnašateljice dužnosti gradonačelnika, jer - tvrdi - to je jedini jamac da ćemo moći imati uvid u pravo stanje Zagreba.

Emisiju Gradska posla emitiramo uz videoprijenos na Fecbooku a snimku možete pogledati i ovdje:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.