Hrvatski radio

Radio Sljeme

Iz Kriminalističke zbirke - "Ljepota lažnog sjaja"

27.09.2016.

07:43

Autor: Vesna Jurić Rukavina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izlažu se pedeset i tri slike i četiri skulpture - krivotvorine potpisane imenima priznatih hrvatskih umjetnika kao što su Edo Murtić, Ljubo Ivančić, Đuro Pulitika, Ivan Lacković Croata, Mersad Berber, Vasko Lipovac, Zlatko Prica, Dušan Džamonja i drugi.

U sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, u podne bit će svečano otvorena izložba krivotvorina pod nazivom "Ljepota lažnog sjaja". Izlažu se pedeset i tri slike i četiri skulpture - krivotvorine potpisane imenima priznatih hrvatskih umjetnika kao što su Edo Murtić, Ljubo Ivančić, Đuro Pulitika, Ivan Lacković Croata, Mersad Berber, Vasko Lipovac, Zlatko Prica, Dušan Džamonja i drugi koje Muzej policije čuva u podzbirci Krivotvorina u Kriminalističkoj zbirci. Na otvorenju izložbe govorit će voditelj Muzeja policije Željko Jamičić, povjesničarka umjetnosti Iva Koerbler i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta MUP-a Dean Savić. Izložbu će otvoriti pomoćnik ministra kulture Davor Trupković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.