Hrvatski radio

Radio Sljeme

iz Remetinca izlazi bombaš Blažević

12.07.2013.

17:51

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vojislav Blažević kojemu se sudi za dva bombaška napada u Zagrebu u siječnju ove godine po sili zakona bit će pušten iz istražnog zatvora, potvrdio je njegov odvjetnik Veljko Miljević.

Izvanraspravno vijeće Općinskog kaznenog suda utvrdilo je da je Blaževiću istekao maksimalni šestomjesečni rok za boravak u istražnom zatvoru u kojem je od sredine siječnja.

Blaževića se tereti da je u noćnim satima 9. siječnja na željezničkom kolosijeku kod Aleje Bologne postavio ručno izrađenu eksplozivnu napravu s najmanje 1200 grama TNT-a. Tereti ga se i da je dva dana poslije na autobusnom stajalištu nasuprot raskrižja Aleje Bologne i Gospodske ulice postavio ručno izrađenu eksplozivnu napravu s najmanje 200 grama TNT-a.

Blažević tvrdi da je za prvu bombu čuo samo iz medija, dok je drugu pronašao i na nju upozorio prolaznike. Suđenje, u kojem bi mogao dobiti i osam godina zatvora, počelo je krajem svibnja, a nastavit će se u rujnu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.