Hrvatski radio

Radio Sljeme

Izabran novi ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, dr.sc. Ivo Dumić Čule

30.06.2020.

21:10

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak donijelo je odluku kojom se za ravnatelja te bolnice na četverogodišnji mandat imenuje dr.sc. Ivo Dumić Čule, zaposlen je u KB Dubravi, a znanstveno djeluje u sklopu Centra za klinička i translacijska istraživanja Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Upravno vijeće je utvrdilo da je kandidat dr. sc. Ivo Dumić Čule uz prijavu dostavio uredno traženu dokumentaciju, da ispunjava sve uvjete iz javnog natječaja, da posjeduje kompetencije potrebne za upravljanje u zdravstvenom sustavu te da je iskusni dokazani znanstvenik u znanstvenom području biomedicine i zdravstva, osobito u dijelu kliničke i translacijske medicine", navodi se u priopćenju Ureda Gradonačelnika. 
Dr.sc. Ivo Dumić Čule ima 32 godine, zaposlen je u Kliničkoj bolnici Dubravi, a znanstveno djeluje u sklopu Centra za klinička i translacijska istraživanja Medicinskog fakulteta u Zagrebu.
Prije godinu dana Upravno vijeće bolnice smijenilo je s dužnosti ravnatelja Boru Nogala, koji je na čelu te bolnice bio 23 godine, zbog nepravilnosti pri zapošljavanju u toj ustanovi.
Nogalo je kao prave razloge smjene navodio utjecaj moćnih interesnih skupina koje od te bolnice žele preuzeti 60 milijuna eura vrijedan EU projekt izgradnje centra za kompetencije u translacijskoj medicini te vrijedno zemljište u podsljemenskoj zoni, uključujući i negdašnje lječilište Brestovec. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.