Hrvatski radio

Radio Sljeme

Izabrano novo vodstvo Hrvatskog glazbenog zavoda

28.11.2018.

21:57

Autor: Margareta Jozinović

HRT Radio Sljeme

HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Na izvanrednoj i izbornoj Skupštini HGZ-a u prostorijama Muzičke akademije danas je izabrano novo Ravnateljstvo, predsjednica HGZ-a, Romana Matanovac Vučković te potpredsjednik Zoran Juranić. Ova sjednica bila je vatrogasna mjera za spas Zavoda, istaknuo je potpredsjednik Zoran Juranić.

Nakon što razriješeni predsjednik Hrvatskog glazbenog zavoda, Niko Đurić, nije kako tvrde članovi ravnateljstva, u zakonskom roku sazvao Skupštinu HGZ-a, Nadzorni odbor je prema Statutu to učinio sam. Na njoj je izabrano novo vodstvo.

Tonči Bilić, Branka Bubalo Paliska, Dalio Despot, Vlasta Faist-Maras, Zoran Juranić, Tamara Jurkić Sviben, Anđelko Krpan, Pavao Mašić, Romana Matanovac Vučković, Vesna Šepat Kutnar te Ante Topić novo su ravnateljstvo HGZ-a. Ravnateljstvo je među sobom za predsjednicu izabralo Romanu Matanovac Vučković, a za potpredsjednika Zorana Juranića što je Skupština i potvrdila. Prijetnje stečajem o kojima je donedavni predsjednik govorio bi značile gašenje udruge što je nešto što se svakako trebalo izbjeći, istaknuo je Juranić te dodao kako plan bivšeg ravnatelja o komercijalizaciji zgrade HGZ-a nije najbolje rješenje. Postoje sigurno ustanove i udruge u kulturi kojima bi prostor koji je trenutno slobodan u zgradi, koji nažalost iz ne znam kojih razloga bivša uprava nije stavila u funkciju, koristio. Najam je recimo bolji vid preživljavanja nego prodaja ili koncesija za koju ne znate što donosi. 

Dodao je i kako se valja okrenuti EU fondovima jer HGZ zasigurno ima nešto što drugi nemaju kao što su arhiv  i knjižnica, zbog čega valja promovirati svoju kulturnu baštinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.