Hrvatski radio

Radio Sljeme

11:15 / 03.08.2017.

Autor: Boris Bogić

Izaslanstvo HNS-a na grobu svoje osnivačice Savke Dabčević Kučar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči 8. obljetnice smrti osnivačice i doživotne predsjednice Hrvatske Narodne Stranke Savke Dabčević - Kučar izaslanstvo stranke položilo je vijenac i zapalilo svijeće na njezinom posljednjem počivalištu .

Izaslanstvo HNS-a predvodio je obnašatelj dužnosti predsjednika stranke, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Ponovio je riječi Savke Dabčević Kučar prilikom osnivanja Hrvatske Narodne stranke

"Članovi naše stranke ne razmišljaju što će Hrvatska dati njima nego što će oni dati za suvremenu i kvalitetnu Hrvatskoj i to odmah ovdje i sada!"

U izaslanstvu je bila i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, saborska zastupnica HNS-a Marija Puh, član Predsjedništva HNS-a i gradski zastupnik HNS-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Tomislav Stojak te drugi istaknuti članovi stranke.

Savka Dabčević - Kučar bila je osoba koja je ostavila dubok trag u hrvatskoj povijesti borbom za hrvatsku državnost 1971. godine u vrijeme Hrvatskog proljeća.

Prema riječima prisutnih "bila je žena ispred svog vremena, a cijeli je njen život poruka da politika može i mora biti časna profesija."

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.