Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Izborni tabor" Anke Mrak Taritaš dobio pojačanje!

03.05.2017.

15:18

Autor: Boris Bogić/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kandidatkinju HNS-a i SDP-a za gradonačelnicu Anku Mrak Taritaš podržale su još četiri stranke i to Hrvatska seljačka stranka (HSS), Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Stranka umirovljenika (SU) te stranka Naprijed Hrvatska.

Predsjednici gradskih organizacija tih stranaka potpisali su aneks koalicijskom sporazumu te time zajamčili potporu Anki Mrak Taritaš na lokalnim izborima 21. svibnja.
Predsjednik zagrebačke organizacije HSS-a Ilija Ćorić izjavio je kako HSS želi dati svoj doprinos ostvarenju programa koji nosi promjene u Gradu Zagrebu te su zato odlučili dati potporu Mrak Taritaš.U HSS-u vjeruju da će Zagreb napokon preuzeti ljudi koji će stručno i savjesno raditi taj posao.

Predstavnica HSU Davorka Vukadin-Samardžić kazala je kako im je stalo do dostojanstvenog života umirovljenika, do većeg broja mjesta i sufinanciranja smještaja u domovima za starije kao i da će se realizirati projekt ugradnje liftova u stambene zgrade bez lifta.

Zahvalivši se na potpori Anka Mrak Taritaš rekla je kako se dvije trećine Zagrepčana izjasnilo da želi promjene te je uvjerena da ove stranke zajedno mogu i donijeti te promjene.
Najavila je kako će upravljanje gradom biti otvoreno, javno i transparentno, a građani ti koji će se pitati i koji će sudjelovati u odlukama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.