Hrvatski radio

Radio Sljeme

Izglasan gradski proračun za 2021.

08.12.2020.

19:50

Autor: Boris Bogić

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Zagreb je dobio proračun za iduću godinu u iznosu od 14 milijardi kuna što je za gotovo 2 milijarde kuna više od ovogodišnjeg proračuna. Oporba se glasno protivila gradonačelnikovu prijedlogu posebno zato što se, prema njihovim riječima, planira rasprodati "gradsko srebro".

Zastupnik HNS-a u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak ustvrdio je da se raspravom o prijedlogu zagrebačkog proračuna za 2021. zapravo raspravlja "o rasprodaji i komadanju Zagreba".

Stojak je u izjavi novinarima poručio da na sjednici Gradske skupštine trebaju dobiti potpuno jasne odgovore na pitanje - zašto se to radi, zašto se rasprodaju najvrijednija gradska zemljišta - "Paromlin", "Gredelj" i "Zagrepčanka".

- Radi li se to da se pokrpaju 'proračunski krateri' koje je Milan Bandić napravio svojom rasipničkom i nerazumnom politikom svih ovih 15-ak godina ili se to radi zato da bi se pogodovalo samo njemu poznatim investitorima, prijateljima, rođacima, kumovima ili nešto slično? - upitao je Stojak.

Predsjednik Kluba lijevog bloka Tomislav Tomašević izjavio je da su HDZ i gradonačelnik Milan Bandić 'u projektnoj koaliciji', i da se taj projekt zove "Ruka ruku mije, i zdrpi i briši".

- To je jedino točno, a sve ovo drugo je igrokaz za javnost, jer kako je pompozno HDZ prije samo nekoliko mjeseci odbio izvješće o realizaciji proračuna za 2019. godinu, kada je nastala ova proračunska rupa, prije potresa i prije krize, tako će isto pompozno, ali malo skrivečki ipak sada dići ruku za proračun za 2021. godinu - rekao je Tomašević novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine.

Novoizabrani predsjednik Gradske skupštine HDZ-ov Mislav Herman poručio je, nakon što je izabran, da će se truditi biti uključiv i konstruktivan, ali o tome vidi li se i na mjestu HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba, još nije htio govoriti.
 - Izabran sam za novoga predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba. Zahvaljujem dosadašnjem predsjedniku prof. dr. Dragi Prgometu kojeg će izrazito teško biti nadmašiti u ovoj vrlo odgovornoj i zahtjevnoj funkciji - rekao je Herman.

Na pitanje novinara hoće li biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, s obzirom da je nedavno izabran i za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, Herman je rekao da će se o kandidatkinji ili kandidatu odlučiti na HDZ-ovim unutarstranačkim tijelima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.