Hrvatski radio

Radio Sljeme

Izgradnja bazena u Španskom za godinu dana?

13.04.2018.

13:04

Autor: Krešimir Vešnik

Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / -

O izgradnji bazena u Španskom raspravljalo se u našoj emisiji "Moj firtl". Slijedi ugovaranje projektne dokumentacije, a onda radovi koji bi trebali krenuti početkom iduće godine, ističu iz Grada, no ne slažu se svi s tom tvrdnjom.

Bazen bi trebao biti izgrađen na mjestu nekadašnje karting staze koja danas služi kao parking. Što je točno planirano, govori pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, Sanja Jerković, U odnosu na osnovni program koji je bio sastavljen od dvije bazenske školjke, predviđene su i druge vodene površine, zatim saune, kupelji i tako dalje. Otišlo se i korak dalje te su sami autori predložili i jedan vanjski trg koji će imati, također, jednu vodenu plohu koja se zimi pretvara u klizalište, a također je prilagodljiva i za potrebe eventualnog Adventa.

No, sugestije projektanta Kreše Ivanića da se, između ostalog, u projektni program uvrsti i toranj za skokove u vodu nisu prihvaćene, na što predsjednik Vijeća Gradske četvrti Stenjevec, Željko Jeger, odgovara, Ovaj projekat je u svojem temelju, u svom projektnom zadatku zamišljen kao kupalište. Prema tome, on takav treba i ostati. To je zbog toga da stanovništvo ovoga dijela grada Zagreba, Stenjevca, Črnomerca, Vrapča, Prečkog, dobije veći broj sati korištenja. Objekat je kupalište. Nije za olimpijski bazen ili za takvu vrstu događanja.

Savjetnik pročelnika Gradskog ureda za sport i mlade, Goran Petrović, tvrdi da će izgradnja bazena početi početkom sljedeće godine. No Jeger tako ne misli, Što se tiče izgradnje bazena, bazen neće biti početkom iduće godine zato što postoji dinamika i zna se koliko je potrebno da se neki projekat napravio, dovršio, dobile dozvole i tako dalje. Treba biti realan, a realnost je godinu dana. Kad krenete prema glavnom projektu onda treba, da biste dobili i napravili projekt, negdje godinu dana. Ja bih bio vrlo sretan kada bismo se za godinu dana našli i vidjeli strojeve da rade i to bi bilo korektno.

Ipak , stanovnici zapadnog dijela grada, realizaciju ovog projekta očekuju što prije.

Cijelu emisiju poslušajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.