Hrvatski radio

Radio Sljeme

Izgradnju atletske dvorane trebao bi preuzeti i financirati Grad

28.09.2017.

13:03

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska zastupnica Sandra Švaljek istaknula je kako je dobro da je točka o nogometnom kampu na Sveticama povučena s dnevnog reda sjednice jer nije bila dobro pripremljena. Ustvrdila je da bi izgradnju atletske sportske dvorane trebao preuzeti i financirati Grad.

Dobro je da je ova točka povučena s dnevnog reda današnje sjednice Skupštine jer ona i nije bila dobro pripremljena, a kao što znamo niti ne odgovara onom prethodnom ugovoru s HNS-om  i u konačnici ne odgovara onome što su podržali zastupnici u Gradskoj skupštini u prošlom sazivu. Znamo da je tada Gradska skupština inzistirala na tome da na Sveticama osim nogometnog kampa bude i sadržaj za građanstvo. Prije svega da bude atletika, atletska dvorana, vježbalište. To je iščezlo iz ovog novog ugovora", rekla je Švaljek.

Kazala je da gradonačelnik Bandić spominje da će se atletika riješiti na nekom drugom mjestu, ali da to ne mogu tako gledati jer je prethodno bilo dogovoreno da se upravo iz sredstava HNS-a - 92 milijuna kuna, financira i izgradnja atletske dvorane.

A sada bi izgradnju atletske dvorane trebao preuzeti Grad i financirati iz gradskog proračuna. Prema tome, to sigurno nije svejedno je li se financira sredstvima HNS-a ili iz gradskog proračuna. Osim toga, tu se sada pojavila i neka fantomska tvrtka koje ranije nije bilo i mislim da svi se možemo složiti da postoji opravdana sumnja da se iza svega krije privatni interes, istaknula je Švaljek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.