Hrvatski radio

Radio Sljeme

Izložba fotografija "I reći ću vam još jednu stvar - Zapamtite Vukovar"

16.06.2017.

13:12

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Žrtva Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu u našem se gradu od 1999. obilježava svakog 17. studenog. Izložba fotografija sa zagrebačkih obilježavanja pod nazivom "I reći ću vam još jednu stvar - Zapamtite Vukovar" otvorena je danas u Gradskoj upravi.

Voditelj obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Zagrebu i autor izložbe, zajedno s Milanom Zanoškim, je Drago Tomašić. 

Mi smo 2000-te godine obilježavali Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Kako se to nije po gradu toliko znalo, nakon 16 godina odlučili smo to ovjekovječiti. Kroz godine smo skupljali slike. Između tisuću petsto slika izabrali smo ovih tridesetak. Izložbu smo napravili prošle godine u Vukovaru, sve ove fotografije bile su tamo, i odlučili smo ih postaviti u Zagrebu da ih i građani koji dolaze u Gradsku upravu. Autori fotografija su profesionalni fotografi i amateri od deset do osamdeset godina, rekao je Tomašić.          

Izložbu je otvorio gradonačelnik Milan Bandić sa skupinom zagrebačkih branitelja Vukovara. Izložba "I reći ću vam još jednu stvar - Zapamtite Vukovar" sadrži 15 panoa s 29 fotografija i jednim tekstom o Vukovaru, a moći će se u predvorju Gradske uprave razgledati do 25. ovog mjeseca.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.