Hrvatski radio

Radio Sljeme

Izložba "Orašar - najljepša božićna bajka"

27.11.2016.

10:17

Autor: Vesna Jurić Rukavina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložbu "Orašar - najljepša božićna bajka" otvorit će u Muzeju za umjetnost i obrt, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin. Izložbu Orašar će se moći razgledati u Muzeju za umjetnost i obrt od 27. studenog 2016. do 26. veljače 2017.

Okosnicu izložbe čini građa koja ilustrira povijest baleta "Orašar" na sceni Hrvatskog narodnog kazališta, a između ostaloga uključuje kostime, skice i fotografije praizvedbe. Autorica idejnog koncepta i voditeljica projekta je Vesna Ledić, a autorica i kustosica izložbe je Arijana Koprčina. Zahvaljujući partnerstvu gradova prijatelja Zagreba i Sankt Peterburga, ostvarena je odlična suradnja zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt s Državnim muzejom za kazalište i glazbu iz Sankt Peterburga, koji je ovom jedinstvenom prigodom iz svoje bogate riznice prvi put jednoj inozemnoj instituciji posudio nadasve dragocjene artefakte sa sanktpeterburške praizvedbe baleta Orašar, originalni scenografski kartoni, skice za kostime, fotografije i nekoliko također izvornih kostima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.