Hrvatski radio

Radio Sljeme

Izložba "Zagreb voli Zeleno" u Zračnoj luci Zagreb

29.03.2021.

13:12

Autor: Nevena Saraga

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / -

U prostoru za preuzimanje prtljage putničkog terminala Zračne luke "Franjo Tuđman" otvorena je izložba fotografija „Zagreb voli zeleno“, koju organizira Turistička zajednica grada Zagreba i Međunarodna zračna luka Zagreb.

Riječ je o izložbi umjetničkih fotografija zagrebačkih motiva uhvaćenih objektivom skupine autora poznatih hrvatskih fotografa. Ovo je druga izložba postavljena na dolaznom terminalu, na pravom mjestu na kojem putnici, dok čekaju prtljagu, imaju vremena razgledati izložbu, objašnjava direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld:

- I zbog toga smo došli na ideju da napravimo ovakve sjajne izložbe i da predstavimo naše destinacije, u ovom slučaju Zagreb, u prethodnom slučaju to je bila "Hrvatska iz zraka" našeg proslavljenog fotografa Davora Rostuhara i nadam se da je ovo tek početak, da će ih biti puno više.

Prema istraživanju kvalitete usluga zagrebačka zračna luka proglašena je najboljom zračnom lukom u Europi u 2020. godini u grupi zračnih luka od 2 do 5 milijuna putnika. U svjetskim zračnim lukama jučer je počeo ljetni red letenja, koji za sada kod nas ima dobre najave, ističe glasnogovornica Zračne luke Franje Tuđmana Lidija Capković Martinek:

- Ali mi izravno ne možemo utjecati na situaciju, s obzirom da je ona izravno vezana uz otvorenost granica i ostalih zemalja. Novi putnički terminal je 2019. ugostio gotovo 3 i pol milijuna putnika, a mi se nadamo da ćemo do kraja ove godine imati barem 50 posto.

Izložba fotografija „Zagreb voli zeleno“ u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb moći će se razgledati do kraja listopada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.