Hrvatski radio

Radio Sljeme

Izmjene u prometu zbog Krimskog samita i utakmice Dinamo-Milan

23.10.2022.

18:28

Autor: Magdalena Pongrac

 Zagreb: U NSK traju pripreme za summit Međunarodne krimske platforme

Zagreb: U NSK traju pripreme za summit Međunarodne krimske platforme

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Zbog Krimske platforme hrvatska policija pod posebnim je sigurnosnim režimom, a građani metropole pod posebnim prometnim režimom što uključuje posebnu regulaciju prometa.

U Zagrebu i Velikoj Gorici u ponedjeljak i utorak bit će mnogo predsjednika i predsjednica parlamenata i parlamentarnih skupština te međunarodnih organizacija. Točni termini njihovih dolazaka nisu poznati zbog sigurnosnih razloga. Područje od Zračne luke Franjo Tuđman preko Buzina, Novog Zagreba, Trnja i Centra do Gornjega grada osigurava policija, uz povremene prekide u prometu. U osiguranje su uključeni tajna služba i američko veleposlanstvo, a Nacionalna i sveučilišna knjižnica te hoteli bit će pod budnim okom specijalaca-snajperista.


U utorak će u užem središtu Zagreba, od 6 do 22 sata, biti zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila na mjestima označenima vrpcama "Stop - policija". O tome su vlasnici vozila i stanari obližnjih zgrada unaprijed obaviješteni.


Policijska uprava zagrebačka je na internetskim stranicama objavila OBILAZNE SMJEROVE, a građane moli za razumijevanje i strpljenje u prometu te poštovanje uputa policijskih službenika u iduća dva dana.


ZET javlja o povremenim obustavama javnog gradskog prijevoza u utorak ujutro:


- Zbog prolaska brojnih stranih delegacija koje sudjeluju na parlamentarnom summitu Međunarodne krimske platforme, u jutarnjim satima utorka, 25. listopada očekuju se povremene obustave tramvajskog prometa od središta grada do Nacionalne i sveučilišne biblioteke.


Tramvajski promet će biti prilagođen odluci policije o zatvaranju pojedinih prometnica prilikom prolaska štićenih kolona te će tramvaji prometovati obilaznim trasama.

Aktualnu situaciju ćemo pratiti i sve izmjene objavljivati na našoj facebook i internetskoj stranici www.zet.hr.


Osim toga, posebna regulacija tramvajskog prometa bit će i u večernjim satima zbog održavanja nogometne utakmice na stadionu Maksimir u 21 sat.


Zbog očekivano velikog broja navijača, ovisno o procjeni prometne policije i stručnih službi ZET-a, uoči kao i nakon utakmice, a iz sigurnosnih razloga očekuje se obustava tramvajskog prometa na dionici od Kvaternikovog trga do Dubrave.


U slučaju obustave prometa Maksimirskom cestom, doći će do izmjena i skraćivanja autobusnih linija terminala Svetice.

Također, iz sigurnosnih razloga, postoji mogućnost obustave prometa i Zvonimirovom ulicom do Borongaja, što može utjecati na tramvajske i autobusne linije terminala Borongaj.


Uz tramvajske i autobusne koridore bit će raspoređeno prometno osoblje ZET-a koje će osiguravati prometnu povezanost sukladno prohodnosti trasa.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici