Hrvatski radio

Radio Sljeme

Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo u zagrebačku Katedralu

11.12.2016.

14:15

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi Saveza izviđača Hrvatske i ove su godine tradicionalno donijeli Betlehemsko svjetlo mira u zagrebačku Katedralu koje su u subotu preuzeli u Beču, a ispred zagrebačke prvostolnice svjetlo mira predali su predsjedniku Hrvatskog sabora Boži Petrovu i rektoru Katedrale mons. Josipu Kuhtiću.

Mons. Kuhtić poručio je vjernicima na misi neka Betlehemsko svjetlo upale i u svojim srcima i ponesu ga svojim obiteljima diljem Hrvatske.  

Svjetlo koje je danas zapaljeno u zagrebačkoj prvostolnici, svjetlo Betlehema, treba zapaliti i u našim srcima i u savjestima. Ponesimo to Betlehemsko svjetlo u naše obitelji i širimo radost, ljubav, svjetlo i dobrotu", kazao je Kuhtić.

Predsjednik Saveza izviđača Hrvatske Željko Roglić istaknuo je da je donošenje Betlehemskog svjetla jedan poseban događaja za sve izviđače i tradicija koja u Hrvatskoj traje od od 1992. godine. Hrvatski izviđači naime svake godine odlaze po Betlehemsko svjetlo mira u Beč koje potom donose u Zagrebačku katedralu i dalje u brojne hrvatske župe kako bi poruka mira, solidarnosti i prijateljstva stigla u što veći broj domova i obitelji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.