Hrvatski radio

Radio Sljeme

Jako nevrijeme zahvatilo Zagreb, poplavljene ulice u centru grada

25.07.2020.

04:15

Autor: Vesna Jurić Rukavina, HINA

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Jaka kiša sinoć je paralizirala Zagreb. Ne voze tramvaji, pojedine ulice su potopljene. Zagrebački vatrogasci objavili su nešto prije 23 sata na svom Facebooku da "centar grada doslovno pliva po vodom". Sve tehničke ekipe Zagrebačkog holdinga na terenu.

U tijeku je 70 intervencija, a zbog tisuća poziva građana sve linije (193) su zauzete, objavila je malo prije 23 sata na Facebooku zagrebačka Javna vatrogasna postrojba.  Sve ekipe su na terenu i molimo za razumijevanje, poručili su. Dodali su da centar grada doslovno pliva pod vodom, da je stotine objekata pod vodom.

Jaka i obilna kisa uzrokovala je i podizanje sahta za vodu i pucanje velikog dijela asfalta kao u ulici Fraterščica. 

Zagrebački holding izvijestio je da su njihove  tehničke ekipe na terenu te da je uspostavljen tramvajski promet u oba smjera, ali da je još, zbog kvara tramvaja, u prekidu od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste. Na nekim je cestama promet ograničen, a regulira ga prometna policija.
Upozorava se da su zbog velike količine oborinskih voda mogući zastoji te se građanima preporuča da izbjegavaju vožnju, posebice podvožnjacima, do povlačenja vode s kolnika. Tehničke ekipe su na terenu.
Jaka kiša i dalje pada.
Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je u petak upozorenja za cijelu zemlju a crveni alarm za zagrebačko i karlovačko područje, za koje su prognozirali mjestimice obilnu kišu i grmljavinsko nevrijeme te moguće i bujične poplave.

Fraterščica. Jaka i obilna kisa uzrokovala je podizanje sahta za vodu i pucanje velikog dijela asfalta, Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Fraterščica. Jaka i obilna kisa uzrokovala je podizanje sahta za vodu i pucanje velikog dijela asfalta, Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.